Uspješno završena kompleksna operacija liposarkoma u našoj ustanovi obavlјena je juče, saradnjom prof. dr Srđana Nikolića i hirurga zvorničke bolnice.

Operaciju su izveli prof. dr Srđan Nikolić, specijalista opšte hirurgije, subspecijalista onkološke hirurgije, načelnik Odjeljenja hirurgije Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, prim. dr Zoran Komlјenović, specijalista opšte hirurgije – načelnik Odjelјenja opšte hirurgije naše ustanove i dr Milan Pavlović, specijalista opšte hirurgije.

Prof. dr Srđan Nikolić je onkološki hirurg sa višegodišnjim iskustvom u liječenju maligniteta, izuzetno cijenjen i poštovan zbog stručnosti, znanja i iskustva, te nam je velika čast što zajedno sa našim stručnim timom hirurga obavlјa operacije u zvorničkoj bolnici.

Značaj boravka prof. dr Srđana Nikolića ogleda se u činjenici da pacijenti sa ovako teškim obolјenjima ne moraju odlaziti u druge ustanove kako bi dobili neophodnu medicinsku njegu, nego to mogu obaviti u svojoj matičnoj ustanovi.

Takođe, boravak eminentnog prof. dr Srđana Nikolića u zvorničkoj bolnici značajan je i zbog obuke naših lјekara za izvođenje kompleksnih operacija, što će u narednom periodu rezultirati samostalnom radu naših specijalista hirurgije.

Liposarkomi su maligni tumori koji zauzimaju enormno velike mase, te je izvedena operacija izuzetno kompleksna i opsežna.

Pacijentkinja se već danas osjeća dobro.

 

Tokom današnjeg dana obavlјene su i dvije operacije karcinoma pankreasa, što ćemo se potruditi da u narednom periodu postane jedna od standardnih onkoloških procedura u našoj ustanovi.

Zahvalnost za uspješno obavlјene operacije dugujemo i dr Radetu Paniću – specijalista anesteziologije, Zoranu Milutinoviću – anesteticar i Mariji Bošnjaković – instrumentarka.

U narednom periodu biće potpuno opremlјene i renovirane hirurške sale, gdje će biti i laparoskopska sala, te će se uz edukaciju prof. dr Srđana Nikolića izvoditi laparoskopska hirurgija kolona (debelog crijeva).

Ivan Popović, direktor JZU Bolnica Zvornik, zahvalio se prof. dr Srđanu Nikoliću za odličnu saradnju, kao i čitavom timu Odjelјenja hirurgije za inicijativu da se usavršavaju stručna znanja i unapređuje odjelјenje hirurgije zvorničke bolnice.