dr Dalibor Spasojević, specijalista radiologije

„Medicina oduvijek kao jedina želјa za budućnost.“

U prethodnom periodu u JZU Bolnica Zvornik, nakon završene specijalizacije i položenog stručnog ispita, vratio se dr Dalibor Spasojević, specijalista radiologije, čime je dodatno ojačan naš tim specijalista Službe za radiologiju.

Rođen u Zvorniku, Osnovnu školu završio u Čelopeku, a nakon završene Gimnazije u Zvorniku, dr Dalibor Spasojević, upisuje Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli.

Još od ranog djetinjstva javila se želјa da bude lјekar, a ta želјa se održala tokom svih godina školovanja i naposlјetku je ispunjena odlaskom na studije medicine.

Želјa za radiologijom kao specijalizacijom razvila se još tokom studiranja kada je dosta vremena proveo na radiologiji, te kada se ukazala prilika konkurisao za navedenu specijalizaciju, a radeći sa svojim sadašnjim mentorom prof. dr Aleksandrom Ivanovićem, zaposlenim u Centru za radiologiju i magnetnu rezonancu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Beogradu, zavolio je radiologiju i navodi da se nikada nije pokajao, jer je za njega radiologija jedna od najzanimlјivijih grana medicine koja zahtjeva konstantno učenje i usavršavanje znanja iz ove oblasti.

Tokom specijalizacije najveći dio specijalističkog staža proveo je na Univerzitetskom kliničkom centru Srbije u Beogradu, Urgentnom centru i na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Tuzlu je zavolio zbog dobrih kolegijalnih odnosa tokom kojih su se rodila prijatelјstva za čitav život, zbog čega odlučuje da svoje školovanje nastavi upravo na tuzlanskom Univerzitetu.

Dr Dalibor Spasojević trenutno je druga godina doktorskih studija Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. U saradnji sa svojim mentorom prof. dr Aleksandrom Ivanovićem, koga naziva učitelјem radiologije, piše rad iz oblasti Hepatobilijarne radiologije.

Raduje se radu u Službi za radiologiju JZU Bolnice Zvornik, zbog odlične organizacije službe, stručnosti zaposlenih, prije svega dr Mileta Birčakovića, načelnika službe i dr Sanje Simić, a, kako navodi, izuzetno i zbog savremene radiološke opreme koju bolnica posjeduje u ovoj službi, zbog koje je uveliko olakšan rad i dijagnostika.

Navodi da ga najviše srećnim čini to što je oženjen i otac dvoje djece.

Dr Dalibor je iskoristio priliku i da se zahvali rukovodstvu JZU Bolnica Zvornik, na čelu sa direktorom Ivanom Popovićem, za odličnu saradnju i podršku tokom specijalizacije.

Zahvalјujemo se dr Daliboru za izdvojeno vrijeme, te u ime rukovodstva ustanove, na čelu sa direktorom Ivanom Popovićem, čestitamo dolazak na mjesto specijaliste radiologije u našoj ustanovi i želimo mu puno uspjeha u dalјem radu i usavršavanju.