Na današnjoj sjednici Vlada Republike Srpske donjela je zaključak kojim je odobrena izgradnja novog i rekonstrukcija postojećeg objekta bolnice u Zvorniku. Procjenjena vrednost kompletnog projekta je 26 miliona KM a u okviru njega biće izgrađen novi objekat sa 3200 kvadratnih metara upotrebljive površine, izvršiće se rekonstrukcija cijelog postojećeg objekta bolnice, bolničkog kruga, parkinga, pristupne saobraćajnice i nabavka nove savremene medicinske i nemedicinske opreme.

[su_custom_gallery source=”media: 1311,1013″ link=”lightbox” width=”310″ height=”200″ title=”never”]

Idejno rešenje novog bloka

 

Direktor JZU bolnica Zvornik Ivan Popović nakon sjednice Vlade Republike Srpske izjavio je:

“Ovo je veliki dan za nas kao i za sve stanovnike Zvornika i zvorničke regije. JZU Bolnica uskoro dobija novi, savremeni blok bolnice sa najmodernijom medicinskom i nemedicinskom opremom. Izdovijo bih aparat za magnetnu rezonancu koji do sada nismo imali, 64 slasjni CT aparat, nove ultrazvukove, potpuno opremanje 4 operacione sale sa neophodnim instrumentarijem i pratećim sadržajima, sanitetska vozila, bolničke krevete za sve bolesničke sobe, informatičku opremu i drugo.

U svoje ime i u ime svih stanovnika Regije Birač zahvaljujem se Vladi Republike Srpske na obezbeđenim sredstvima kao i Vladi Republike Srbije koja je obezbedila donatorska sredstva od 1.515.000 KM za izgradnju novog bloka bolnice. Ne mogu da ne pomenem Gradsku Upravu grada Zvornika koja je takođe prepoznala značaj projekta te finansijski pomogla rekonstrukciju postojećeg objekta, obezbjedila zemljište za izgradnju novog i ponudila pomoć za sve dalje korake u kojima to bude potrebno. ”