Javna zdravstvena ustanova „Bolnica Zvornik“ poslovala je pozitivno u prvih šest mjeseci ove godine, a vjetar u leđa menadžemntu daje i činjenica da će do kraja mjeseca biti raspisan međunarodni tender za izgradnju novog bloka bolnice, te adaptacije, opremanja i uređenja postojećeg dijela bolnice, saopšteno je tokom današnje posjete ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića ovoj ustanovi.

Ivan Popović, direktor bolnice rekao je da je vrijednost tendera 26.800.000 KM, a od toga je za nabavku medicinske opreme predviđeno 17 miliona maraka, 1.400.000 KM za nemedecinsku opremu, za gradnju parkinga ispred bolnice je predviđeno 370.000 KM dok će novi objekat sa opremanjem koštati 6.600.000 KM.

– Ovo je sigurno najveći projekat u regiji Birač otkad postoji Republika Srpska. Već su održane dvije sjednice komisije za raspisivanje tendera i radujemo se završetku tog procesa – rekao je Popović.

Ministar Šarenić je pohvalio poslovanje zvorničke bolnice istakavši to, pored odlične usluge pacijentima, kao najznačajniju odliku ove ustanove naglasivši da u tom segmentu mogu biti primjer dobre prakse u Republici Srpskoj.

– Informisali su me o projektu izgradnje novog bloka i opremanja bolnice. Prije svega on je građevinski veoma zahtjevan, zbog same lokacije u urbanom dijelu grada, ali i samog terena. Ovaj projekat će riješiti mnoge probleme koje „Bolnica Zvornik“ ima u svom radu, ali ćemo i izgradnjom heliodroma na novom objektu bolnice omogućiti i brz transport najtežih pacijenata za Banjaluku – istakao je Šeranić.

(infobirac.net)