Saradnjom ortopeda UKC RS i JZU Bolnica Zvornik ponovo se nastavlja unapređivanje rada i pružanje kvalitetnije zdravstvene zaštite pacijentima zvorničke ortopedije.

👉🏻 Dr Dejan Mišić, specijalista ortopedije bolnice Zvornik i dr Nemanja Tomić i dr Saša Prostran, specijaliste ortopedije iz Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske danas su uspješno izveli ugradnju ugradnju keramičke proteze kuka u našoj ustanovi.

Keramička proteza – ovo je nova vrsta proteza koja se odlikuje vrhunskim kvalitetom i velikom izdržljivošću.
❕Izbor proteze je uslovljen cjelokupnim zdravstvenim stanjem pacijenta, a indikovan je i godinama pacijenta.

Savremene keramičke proteze su odličnog kvaliteta, gotovo da vraćaju funkciju prirodnog zgloba i traju decenijama.

✅ Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana biće ukupno obavljeno 6 operativnih zahvata zamjene i ugradnje kuka i koljena.

Operacija kuka i koljena je procedura u medicini kojom specijalista ortopedije hirurški otklanja bolni zglob i zamjenjuje ga vještačkim. Ona se izvodi kada sve druge metode nisu dale rezultate, a za cilj ima da pacijenta oslobodi bola i omogući mu normalan pokret i olakšano hodanje.

Uobičajene indikacije za operativno liječenje kuka i koljena su osteoporoza, artroza, reumatizam, urođene deformacije i različite traume. Često je u liječenju ozbiljnih povreda i oboljenja kuka ili koljena, ugradnja proteze najbolja opcija.

✅Zahvaljujemo se našim saradnicima specijalistima ortopedije i vrhunskim stručnjacima dr Nemanji Tomiću i dr Saši Prostranu, kao i kompletnom timu ortopedije koji su učestvovali u operativnim zahvatima na čelu sa dr Dejanom Mišićem, timom specijalista anestezije, anestetičarima, instrumentarkama I fizioterapeutkinji Ljiljani Ivanović za posvećenost, stručnost i istrajnost u kvalitetnom radu i nadograđivanju zdravstvene zaštite koju pruža naša ustanova.