U JZU Bolnica Zvornik u posljednjih nekoliko godina uloženo je više od 2,7 miliona KM, rekao je danas direktor ove zdravstvene ustanove Ivan Popović. Popović kaže da je Vlada Republike Srpske za rekonstrukciju i opremanje porodilišta ove bolnice uložila 100.000 KM.

“Ovim sredstvima obavljeni su neophodni unutrašnji radovi, te nabavljena dva ginekološka stola”, precizirao je Popović i dodao da je Vlada Srpske sa 200.000 KM finansirala unutrašnje radove bolnici – zamjenu stolarije, uređenje podova, zidova i plafona.

On je rekao da je, u okviru projekta energetske efikasnosti koji je realizovala Vlada Republike Srpske posredstvom Svjetske banke, u zamjenu vanjske stolarije i oblaganje fasade zgrade bolnice kamenom vunom uloženo 924.000 KM.

On je dodao da Vlada Srbije, prema sporazumu o finansiranju projekata donatorskim sredstvima u dogovoru sa Vladom Republike Srpske u okviru paralelnih specijalnih veza, ulaže više od 1,5 miliona KM za proširenje postojećih kapaciteta bolnice u Zvorniku.

“Planirano je da uradimo nove sobe za pacijente, ambulante i druge prostorije neophodne ovoj zdravstvenoj ustanovi, čime bi pacijentima iz regije bili obezbijeđeni savremeni uslovi liječenja”, rekao je Popović.

On je podsjetio da je kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika donirao bolnici u Zvorniku 20.000 KM za nabavku nove medicinske opreme.

Popović je zahvalio svima koji su izdvojenim sredstvima doprinijeli poboljšanju uslova liječenja pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

(infobirac.net)