U organizaciji Univerziteta u Novom Sadu, Media Invent i Privredne komore Republike srpske 06.07.2018. godine u Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini održana je promocija projekta “Put ka vrhu” i dodela priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”, za doprinos razvoju preduzetničkog društva i društvenog stvaralaštva na područiju Semberije, Majevice i Podrinja.

Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević”, koje se dodeljuje najistaknutijim kompanijama, malim i srednjim privrednim društvima, brendovima, organizacijama i ustanovama, stvaraocima i pojedincima za izuzetne rezultate u poslovanju, stvaralaštvu i društvenoj odgovornosti, uručeno je Ivanu Popoviću direktoru bolnice Zvornik za najbolju ustanovu u regionu. Priznanje, koje čini plaketa i zlatnik sa likom Kapetana Miše, rad akademskog vajara Ljubiše Mančića, ponelo je 23 laureata među kojima su još i Predrag Jović, zamjenik ministra za ljudska prava i izbeglice u savetu Ministara Bosne i Hercegovine i dr Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske.

Ivan Popović na dodjeli priznanja

Direktor zvorničke Bolnice Ivan Popović nakon dodjele priznanja istakao je da ova povelja predstavlja veliku čast i ostavlja obavezu da se priznanje opravda većim radom i poslovnim uspesima. Popović, ujedno i najmlađi među svim direkotrima u bolničkom sektoru zajedno sa svojim saradnicima postiže zavidne rezultate u poslovanju od čega se posebno izdvaja rekonstrukcija postojećeg objekta bolnice i izgradnja novog bloka koji je u fazi izrade projektne dokumentacije. Pored infrastrukturnih radova znatno su smanjenje liste čekanja koje su u prvih 3 mjeseca od dolaska Popovića svedene na minimum, pa se sada na ultrazvuk srca umesto ranijh godinu dana čeka manje od mjesec dana. Isto tako skraćene su liste čekanja i za procedure kao što su operacija katarakte, ERGO test, dopler krvnih sudova i mnoge druge a krajni cilj je da kontinuiranom edukacijom osoblja i nabavkom najsavremenijih dijagnostičkih aparata liste čekanja u našoj ustovi ne postoje.