Naš tim stručnjaka iz oblasti hirurgije proširen je za još jednog specijalistu opšte hirurgije.

Dr Dušan Bešenji, specijalista opšte hirurgije

 

Rođen i odrastao u Trebinju, gdje je završio osnovnu školu i srednju Medicinsku školu. Nakon toga upisuje Medicinski fakultet Foča, Univerzitet Istočno Sarajevo.

Po završenom fakultetu odlazi u Bijelјinu i počinje da radi Službi hitne medicinske pomoći, gdje ostaje oko 2 godine, a potom prelazi da radi u Zvornik, takođe u Službi hitne medicinske pomoći.

 

Dvije godine kasnije dobija priliku da postane dio kolektiva bolnice Zvornik i Odjelјenja za hirurgiju, gdje dobija specijalizaciju i postaje specijalizant opšte hirurgije.

Specijalistički staž je odrađen u bolnici u Zvorniku, potom dio u Univerzitetskoj bolnici Foča, dio u Urgentnom centru – Klinički centar Srbije i Kliničko-bolnički centar „Bežanijska kosa“ u Beogradu.

 

Medicina kao životni odabir uvijek je bila želјa i opcija, kao i velikom broju članova njegove porodice, a želјa za hirurgijom javila se tokom vremena.

Tek će da stekne uvid u to kako je biti hirurg, ali vodi se time da je hirurgija izuzetno odgovoran i precizan posao, u kome se treba konstantno usavršavati i učiti i u kome nema mjesta odstupanjima.

 

Hirurgija je timski posao gdje kolegijalnost mora biti na prvom mjestu, jer hirurzi ne rade sami i uvijek mora postojati kolegijalnost i povjerenje.

Ističe da je izuzetno zadovolјan i počastvovan što je dio tima hirurgije Bolnice Zvornik, jer je odlična situacija na odjelјenju, kolegiijalni odnosi i saradnja hirurga su na zavidnom nivou čime se možemo pohvaliti, a imamo optimalne uslove za rad koji vremenom postaju sve bolјi, obzirom na adaptaciju odjelјenja i svu pristiglu opremu.

 

Dr Dušan iskoristio je priliku da pohvali rad menadžmenta ustanove, na čelu sa direktorom Ivanom Popovićem, te je istakao da imaju svu neophodnu podršku uz koju im je omogućen kvalitetan rad.

 

Zahvalјujemo se dr Dušanu na izvojenom vremenu i u ime rukovodstva ustanove čestitamo mu stupanje na mjesto hirurga u našoj ustanovu, želimo mu mnogo velikih poduhvata i uspješan rad.