Jedna od najmlađih službi u bolnici, a koja je stekla povjerenje naših pacijenata.

Pored stručnog obavljanja neophodnih rendgenskih dijagnostičkih procedura, služba je prepoznata i po osmijehu, prijatnosti i želji da pomognu.

Značaj ove službe ogleda se i u činjenici da su veliki teret podnijeli tokom trajanja talasa Korona virusa, jer je RTG snimak pluća jedan od najčešće primenjivanih pregleda prethodne gotovo čitave dvije godine.

Radiološko snimanje predstavlja bezbolnu dijagnostičku metodu, pomoću koje doktori mogu da dođu do uvida u stanje unutrašnjih organa, kosti i tkiva.
Savremena medicina danas je nezamisliva bez rendgenskih zraka, a radiologija je prisutna u gotovo svim kliničkim granama medicine prilikom postavljanja dijagnoze, a takođe i u praćenju terapijskih efekata liječenja.

Načelnik službe za radiologiju dr Mile Birčaković, specijalista radiologije, svojim radom i stručnošću zaslužio je epitete kojim ga obasipaju pacijenti i kolege. Učesnik je sportskih igara medicinara, značajno doprinoseći uspješnosti ekipa zaposlenih u našoj ustanovi.
Načelnik kojeg poštuju, čije se ljekarske dijagnoze i preporuke nadaleko uvažavaju i kome se vjeruje.

Specijalista radiologije, dr Sanja Simić, drugi je ljekar zaposlen u Službi za radiologiju, takođe jako uvažena među kolegama i pacijentima, velikog znanja, sigurnosti, stručnosti i prepoznatljivog osmijeha.

Rukovodstvo ustanove ostvarilo je saradnju sa dr Obradom Jovićem, specijalistom radiologije, koji u našu ustanovu dolazi kao stručni saradnik u radu i dijagnostikovanju pregleda Magnetnom rezonancom.

U narednom periodu očekujemo povratak dva specijalizanta radiologije, dr Dalibora Spasojevića, čiji se povratak sa specijalizacije očekuje tokom naredne godine i dr Milana Žugića, koji će dodatno ojačati tim ljekara Službe za radiologiju.

Branko Ilić, odgovorni radiološki tehničar, prvi među jednakima, dio je tima medicinara radiološke dijagnostike, koji ima odličnu komunikaciju sa svojim kolegama, te se njegovim dobrim rukovođenjem rad u službi odvija učinkovito.

U sklopu službe zaposleno je 10 medicinara radiološke dijagnostike: Ana Sudar Ilić, Nikolina Krajišnik, Ratko Tomić, Branislav Hajduković, Spomenko Perić, Nebojša Bojić, Nedeljko Bosiočić, Dragan Tijanić, Nemanja Stanković, koji su dobro potkovani znanjima o upotrebi aparata koji se koriste u radiologiji i koji su dobro obučeni za pružanje zdravstvene pomoći pacijentima.
Na prijemu pacijente dočekuje medicinska sestra Nada Miljanović, a Jovanka Šain ispred Tehničke službe brine se da sve bude uredno.

👉🏻Dovoljan broj zaposlenih i savremena radiološka oprema službi omogućavaju dobro funkcionisanje, kao i zadovoljstvo pacijenta, jer nema liste čekanja na radiološke preglede.

Ono što olakšava rad jeste adaptiran i rekonstruisan prostor u kome rade, čije je renoviranje završeno u proteklim mjesecima, kao i nova pristigla oprema, kojom se značajno osavremenilo pružanje dijagnostičkih usluga.

Značajni aparati koji su stigli u Službu za radiologiju u proteklom periodu jesu Magnetna rezonanca najnovije generacije, prva i jedina na prostoru regije Birač, zatim CT aparat 64 slajsni, CR sistem kompjuterizovane radiologije, suhe radiologije, naknadno digitalizovane rendgenske slike sa obradom mamografskih filmova dva formata, sa laserskim štampačem filmova i monitorima, kao i UZ aparat 3D/4D dopler krvnih sudova, a u narednom periodu stiže još jedan mobilni RTG aparat C-luk za OP salu.

👉🏻Direktor JZU Bolnica Zvornik, Ivan Popović, istakao je veliko zadovoljstvo radom zaposlenih u ovoj službi, te im se zahvalio za stručnost i znanje koje pokazuju, potom za posvećenost pacijentima, kao i za solidarnost, kolegijalnost i dobru komunikaciju na radnom mjestu.