U prostorijama JZU Bolnica Zvornik 23.6.2021.godine održan je radni sastanak na temu implementacije IZIS-a (Integrisani zdravstveni informacioni sistem) na regiji Birač.

Radnom sastanku, u organizaciji Službe za informacione tehnologije JZU Bolnica Zvornik, na čelu sa rukovodiocem službe Novicom Mitrovićem, prisustvovali su predstavnici Domova zdravlja (Zvornik, Srebrenica, Šekovići, Bratunac, Milići), zatim predstavnici MMS Code (Međunarodna softverska kompanija), kao i predstavnici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.
Tematika sastanka bila je saradnja bolnica, Domova zdravlja i FZO RS, potom strategija i planovi daljeg razvoja IZIS-a, kao i sva tekuća pitanja sa kojima se susreću zdravstvene ustanove pri korišćenju IZIS-a.

Na sastanku je iskazano zadovoljstvo samom idejom da se održi sastanak predstavnika navedenih ustanova, te da su implementatori, FZO RS i MMS Code zadovoljni trenutnim stanjem i da ne vide prepreke za potpunom implementacijom IZIS-a.

Novica Mitrović, rukovodilac službe za informacione tehnologije JZU Bolnica Zvornik, istakao je zadovoljstvo što na regiji Birač vlada veliko interesovanje, kao i to da su predstavnici FZO RS i MMS Coda prepoznali inicijativu zdravstvenih ustanova, te su pružili svu potrebnu podršku pri realizaciji ovog projekta, čija će implementacija biti spremna uz poštovanje svih rokova predviđenih projektom.
Svi prisutni su istakli su zadovoljstvo zaključcima donesenim na sastanku.

Integrisani zdravstveni informacioni sistem (IZIS) od avgusta bi trebao početi potpuno da se primjenjuje u cijeloj Republici Srpskoj.
 Osiguranici već mogu da preuzmu svoje elektronske kartice u poslovnicama Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.