Prvi put u našoj ustanovi izvedene su laparoskopske operacije debelog crijeva, tokom proteklih nekoliko dana.
Operaciju su izveli prof. dr Srđan Nikolić – načelnik Odjelјenja hirurgije Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Načelnik odjelјenja opšte hirurgije prim. dr Zoran Komlјenović – specijalista hirurgije, dr Branislav Perić – specijalista hirurgije i dr Milan Pavlović – specijalista hirurgije.

Značaj saradnje sa prof. dr Srđanom Nikolićem iz Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, je izuzetno veliki i naši hirurzi već mogu samostalno izvoditi brojne laparoskopske operacije, što je značajno unaprijedilo pružanje zdravstvenih usluga našim pacijentima.

Prednosti laparoskopskog izvođenja operacije kolona su brojni.
Nakon što je pacijentu dijagnostikovan i potvrđen tumor, pacijent je pripreman za operaciju, koja je izvedena prije 5 dana, a već danas pacijent odlazi kući.
JZU Bolnica Zvornik je ustanova u kojoj ne postoje liste čekanja ni za jedan operativni zahvat.

U onkološko – hirurškom smislu naša ustanova polako izrasta u respektabilni centar, gdje će pacijenti iz čitave regije i šire biti u mogućnosti da im pružena zdravstvena njega bude na nivou velikih zdravstvenih centara.
Zahvalјujući velikoj podršci direktora ustanove, g. Ivana Popovića, kome su naši hirurzi izuzetno zahvalni za podršku, saradnju i želјu za pobolјšanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, laparoskopska hirurgija kod nas dolazi na velika vrata.
Zahvalјujemo se našim hirurzima koji konstantno pokazuju želјu za usavršavanjem i unapređenjem usluga, čime se pacijentima iz čitave regije omogućava kvalitetno pružanje zdravstvene zaštite.