Ivan Popović, direktor bolnice u Zvorniku – predsjednik aktiva bolnica Republike Srpske, zajedno sa Ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske – potpredsednikom Vlade Republike Srpske dr Alenom Šeranićem i direktorom bolnice Trebinje Nedeljkom Lambetom, činili su delegaciju ispred Ministarstva zdravlja Republike Srpske prilikom Jučerašnje posjete Srbiji povodom održavanja Svesrpskog sabora u subotu, 08. juna.
Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se našim predstavnicima u novoj zgradi Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije i tom prilikom ih upoznao sa radom operacionog bloka, odeljenja poluintezivne nege, odeljenjem neurologije, odeljenja hirurške intezivne nege, kao i hitnog prijema sa reanimacijom u Urgentnom centru.
 
Predstavnici zdravstva Republike Srpske ovom prilikom posjetili su i Novi Sad gde su obišli UKC Vojvodine i upoznali se sa dinamikom radova na njegovom proširenju, dogradnji i izgradnji. U društvu pokrajinskog sekretara za zdravstvo Milana Popova i direktorke UKCV Edite Stokić delegacija iz Republike Srpske i ministar Lončar imali su priliku da se upoznaju i sa uspješnom transformacijom nekadašnje Kovid klinike u Mišeluku u Centar za dijalizu.
 
Ovom prilikom direktori Popović i Lambeta, kao i ministar dr Šeranić imali su priliku da vide na koji način funkcioniše njihov zdravstveni sistem, medicinsku i nemedicinsku opremu potrebnu za rad, kao i neophodne ljudske resurse.
 
Ministar zdravlja Srbije dr Lončar potvrdio je dobru saradnju sa Republikom Srpskom, te mogućnosti usavršavanja naših ljekara, mogućnosti pohađanja edukacija, kao i specijalizacija.
Ministar Lončar je tokom razgovora sa ministrom Šeranićem i direktorima Popovićem i Lambetom istakao da će Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, kao zdravstveni radnici, nastaviti da pružaju podršku kolegama iz Republike Srpske, u interesu svih građana bez obzira sa koje strane rijeke Drine žive.
Ivan Popović, direktor JZU Bolnica Zvornik zahvalio se ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dr Alenu Šeraniću na pozivu da bude jedan od predstavnika Republike Srpske prilikom posjete Srbiji, kao ministru zdravlja Srbije dr Lončaru na domaćinskom dočeku, otvorenosti i saradnji.
Susreti kao jučerašnji značajno doprinose razmjeni iskustva, poboljšanju uslova rada, kao i mogućnostima saradnje, a sve za dobrobit korisnika naših zdravstvenih usluga i poboljšanju uslova rada za zaposlene.