Dr Arsen Arsenović – specijalista ginekologije i akušerstva

Nakon dugogodišnje posvećenosti zdravlju žena, ginekolog dr Arsen Arsenović odlazi u zasluženu penziju.
Svojom stručnošću i empatičnim pristupom obogatio je zajednicu, pružajući značajan doprinos ženskom zdravlju.

Dr Arsen je nakon završene gimnazije, upisao i završio Medicinski fakultet u Beogradu.

Pri kraju studija dobija zaposlenje u Domu zdravlja u Ljuboviji, a kasnije i specijalizaciju iz Ginekologije i akušerstva.

Dr Arsenović navodi da je imao sreću da je raspisan konkurs za njegovu željenu specijalizaciju, te svoju karijeru provodi kao specijalista ginekologije i akušerstva.

2009. godine počinje da radi u JZU Bolnica Zvornik gdje je proveo ostatak radnog vijeka.

Nikada se nije pokajao što je izabrao upravo ovaj životni poziv.

Dr Arsen navodi da je biti ginekolog jako odgovoran poziv, stresan, ali i izuzetno lijep.
Nema ništa slično kao pomoći ženi prilikom porođaja i prvi poželjeti dobrodošlicu novom biću.

Takođe, radosni trenuci sreće kada potvrdimo prisutnost trudnoće i suze radosnice kada pacijenkinje po prvi put čuju otkucaje srca svoje bebe su neprocjenjivi.
Nažalost, postoje i oni teški trenuci u kojima moramo biti velika podrška našim pacijentima.

Radeći kao ginekolog doživio je mnogobrojne trenutke i radosti i tuge, ali lijepi momenti su oni koji preovladavaju i koje pamti.

Svaki porođaj je izazov i stres, i ono što izaziva najljepši osjećaj jeste trenutak kada potvrdimo da su i majka i beba u redu i da je porođaj prošao uredno – navodi dr Arsen.

Načelnica odjeljenja za ginekologiju dr Dušica Obućina istakla je da će se na odjeljenju osjetiti odustvo dr Arsena, koga kolege opisuju kao smirenog, stručnog, empatičnog, čiji su savjeti dragocjeni.

Dr Arsen se zahvalio svojim kolegama za dobar odnos i kolegijalnost tokom prethodnih godina rada, te poručio da ostanu radni, odgovorni i da nastave da vole svoj posao, tako pružajući kvalitetnu medicinsku zaštitu za naše pacijenkinje.

Rukovodstavo ustanove, na čelu sa direktorom Ivanom Popovićem, zahvalilo se dr Arsenu za zalaganje i doprinos zdravstvu tokom prethodnih godina, te puno zdravlja i radosti u novom poglavlju njegovog života.