Povodom obilјežavanja 613 godina postojanja grada Zvornika i Dana grada Zvornik – 21. maj, danas je održana Svečana akademija u Domu omladine, na kojoj su dodijelјena priznanja grada i zahvalnice za poseban doprinos našem gradu.

Izuzetna je čast što su među nagrađenima prim. dr Zoran Komlјenović i medicinska sestra Jovanka Zekić.

 

PRIM. DR ZORAN KOMLjENOVIĆ DOBITNIK JE ZLATNE MEDALjE „STANKO NIKOLIĆ“

za doprinos u oblasti zdravstva

Prim. dr Zoran Komlјenović, načelnik od‌jelјenja za hirurške grane, od samih početaka rada u JZU Bolnica Zvornik svojim znanjem, posvećenošću i stručnošću značajno doprinosi razvoju hirurgije i podizanju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga pacijentima unutar ustanove, a time daje veliki doprinos stanovnicima grada Zvornik i regije Birač.

 

Poslu i svojoj funkciji pristupa ozbilјno i sa velikom odgovornošću.

Nјegov doprinos ogleda se i u činjenici da će iza sebe ostaviti kvalitetne doktore koji će u budućnosti nastaviti njegov rad.

 

Velikim angažmanom prim. dr Zorana Komlјenovića u JZU Bolnica Zvornik započinje obavlјanje laparoskopskih operacija.

 

Prim. dr Zoran Komlјenović iza sebe do sada ima najveći broj obavlјenih operativnih zahvata u bolnici Zvornik i na regiji Birač, koji obavlјa i do 500 operativnih zahvata godišnje, uz to asistira u još 150 operativnih zahvata, a pored toga godišnje pregleda i do 5000 pacijenata.

 

Uz sve navedeno glavni je oslonac i podrška drugim kolegama, koji je spreman za konsultaciju, prijedlog liječenja ili podršku u radu.

 

Kao što je jednom prilikom i sam prim. dr Zoran Komlјenović izjavio: “Otisci što ih ostavlјaju čovjek na čovjeku vječni su”, smatramo da je upravo on jedan od rijetkih koji gotovo svakim svojim postupkom ostavlјa svoj otisak, građanin svijeta, humanista, lјubitelј umjetnosti, altruista.

 

Ivan Popović, direktor JZU Bolnica Zvornik, čestitao je prim. Dr Zoranu Komlјenoviću zasluženo priznanje i istakao je da je izuzetna čast što jedan ovako višestran i jedinstven čovjek živi u našem gradu, a posebno zadovolјstvo što je dio kolektiva JZU Bolnica Zvornik.

 

JOVANKA ZEKIĆ DOBITNICA ZAHVALNICE GRADA ZVORNIKA

za doprinos u oblasti zdravstva

Jovanka Zekić, kao svima dobro poznata glavna sestra Odjelјenja anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije, svoj posao obavlјala je uz apsolutnu odgovornost i posvećenost poslu.

 

Zaposleni je opisuju kao tačnu, preciznu, odgovornu, koja ima izuzetan odnos prema kolegama, kao i prema pacijentima.

Jovanka Zekić uvijek se isticala i po empatiji prema lјudima, koja ni tokom dugogodišnjeg rada nije nestajala.

Kao glavna sestra Odjelјenja anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije napominje da je bila stroga, volјela je disciplinu, ali izuzetno poštovana od strane kolega, doktora i pacijenata.

 

Kolegama je poručila na kraju svog radnog vijeka da će svoje poštovanje pokazati ukoliko nastave da rade kako ih je obavezivala i učila, a sve u korist pacijenata i njih samih.

 

Ivan Popović, direktor JZU Bolnica Zvornik, čestitao je sestri Jovanki zasluženu zahvalnicu grada Zvornika i zahvalio se za pruženo znanje, vještine i odgovornost pokazane u radu, kao i za sve mlađe kolege koji su ostale iza nje.