Povodom Dana zdravlja, koji se obilježava 07.aprila, danas je u prostorijama Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zvorniku održano predavanje sa glavnom temom „ Moje zdravlje ima pravo“.
🩺Dr Jasmina Sokić, specijalista pedijatrije JZU Bolnica Zvornik, održala je predavanje učenicima uzrasta od drugog do petog razreda, nakon čega su učenici imali priliku da se upoznaju sa pomagalima koje pedijatri svakodnevno koriste u svom radu, kao što su otoskop, aparat za mjerenje pritiska, stetoskop i tako se bliže upoznati sa radom ljekara.
🩺Tokom predavanja učenici su imali priliku upoznati se sa prevencijom određenih bolesti, značaju zdrave ishrane, bitnosti fizičke aktivnosti, važnosti lične higijene i štetnosti prekomjerne upotrebe računara i telefona.
Takođe, u sklopu predavanja djeci je na praktičnom primjeru pokazana upotreba instrumenata u radu pedijatra i pregled, te je učenicima izmjeren pritisak, isproban pulsni oksimetar.
Nakon predavanja učenicima je podijeljena zdrava užina, kao znak zahvalnosti za prisustvovanje i aktivno učestvovanje na predavanju.
Zahvaljujemo se učenicima i rukovodstvu OŠ „Sveti Sava“ u Zvorniku za prepoznavanje značaja ovog predavanja i učestvovanje u akciji brige o zdravlju.
Takođe, velika zahvalnost dr Jasmini Sokić za izdvojeno vrijeme, stručnost i pažnju koju je posvetila tokom današnjeg predavanja, vjerujemo da je uz ovakve ljekare svaki odlazak u zdravstvenu ustanovu za djecu olakšan.