U porodilištu JZU Bolnica Zvornik danas su dodijelјeni zlatnici porodilјama koje su svoje bebe rodile na Dan Republike Srpske, 9. januara, a koje je porodilјama u Srpskoj poslao predsjednik Republike Srpske gospodin Milorad Dodik.

U ime predsjednika Republike Srpske zlatnike su dodijelili direktor bolnice u Zvorniku, Ivan Popović i dr Dušica Obućina specijalista ginekologije i akušerstva načelnica odjelјenja, koji su istakli da im je velika čast što imaju priliku našim porodilјama predati lijepu uspomenu na rođenje njihovih beba, a bebama uspomenu na prve dane i boravak u našoj ustanovi, posebno jer dolaze od predsjednika Srpske.

Zlatnike su dobile Marijana Marinković i njena kćerka Iva, rođena 9. januara 05:17 časova i Lidija Jović i njen sin Milenko rođen 9. januara u 13:30 časova.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik istakao je da su djeca naše najveće bogatstvo, budućnost i simbol slobode i da je sa radošću primio vijsti o rođenju 25 beba na Dan Republike Srpske, te da se nada da ćemo zajedno svjedočiti sve većem broju rođene djece u Srpskoj.

Kao što je i u samoj posveti uz zlatnik napisano, i direktor bolnice Ivan Popović poželio je našim bebicama da rastu i razvijaju se zajedno sa Republikom Srpskom, kao i da odrastaju bezbrižno u sreći i zdravlјu.

U ime ustanove JZU Bolnica Zvornik, porodilјa i njihovih beba zahvalјujemo se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za ovaj već tradicionalni čin dodjele zlatnika povodom Dana Republike Srpske, a koji doprinose da djeca od rođenja osjete radost ovog velikog dana i da znaju da je njihova Republika puna lјubavi za njih.