Juče je u Zvorniku počeo Stručni skup sa međunarodnim učešćem povodom obilježavanja Svjetskog dana doktora porodične medicine- XIII Dani porodične medicine pod sloganom “Zdrava planeta, zdravi ljudi” koji organizuje Udruženje ljekara porodične medicine regije Zvornik, a na kojem učestvuju i ljekari iz naše ustanove.
 
🔹Dr Nataša Ivanović, subspecijalista endokrinologije, zamjenica direktora JZU Bolnica Zvornik, održala je dva stručna predavanja sa temama “Procjena komorbiditeta 2024. godine: Da li smo spremni?“ i „Empagliflozin i njegovo mjesto u liječenju šećerne bolesti tipa 2“.
Dr Jasminka Vasiljević, subspecijalista kardiologije, obratila se prisutnima sa temom “Krkina perindopril porodica – rješenja za svakog hipertenzivnog pacijenta“.
Dr Ina Rogić Prica, subspecijalista endokrinologije imala je stručno predavanje sa naslovom “Ramipril/Amlodipin-sinergija u kontroli hipertenzije”.
Dr Slavko Ilić, specijalista neurologije govorio je na temu “Sinergistički efekat alfalipoinske kiseline i mikronutrijenata u kontroli polineuropatija”.
Navedena predavanja ljekara iz naše ustanove značajano su doprinijela razmjeni iskustava i stručnih saznanja.
 
🔸Poziv da se obrati prisutnima dobio je i direktor JZU Bolnica Zvornik, Ivan Popović, u ime aktiva direktora javnih zdravstvenih ustanova koje obezbjeđuju bolničku zdravstvenu zaštitu Republike Srpske, čiji je predsjednik.
 
Direktor Popović je pozdravio sve prisutne u ime Aktiva direktora javnih zdravstvenih ustanova koje obezbjeđuju bolničku zdravstvenu zaštitu RS, te prisutnima čestitao Dan doktora porodične medicine.
Takođe, zahvalio se organizatorima na čelu sa dr Goranom Birčakovićem i njegovim timom za odličnu organizaciju, te istakao da je veliko zadovoljstvo što Zvornik ima priliku biti domaćin jednom ovakvom skupu koji okuplja veliki broj ljekara, profesora i stručnjaka iz oblasti medicine, gdje imaju priliku razmjeniti iskustva i stavove, te unaprijediti svoja znanja i ostvariti saradnju, jer zdravstvo treba kontinuirano da napreduje i tome treba uvijek da težimo.
 
✔️Na pomenutom skupu održaće se predavanja na teme prevencije, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, metaboličkih poremećaja će održati eminemtni stručnjaci iz regiona, a takođe biće održane i dvije radionice za ljekare naše regije: “Škola EKG” koju će voditi kardiolozi UKC RS Banja Luka i “Kardiovaskularna reanimacija” koju će realizovati instruktori iz Slovenije.