Povodom obilježavanja 614 godina postojanja grada Zvornika i Dana grada Zvornika – 21. maj, održana je Svečana akademija na kojoj su dodijeljena priznanja grada i zahvalnice zaslužnim građanima Zvornika za poseban doprinos našem gradu.
Ponosni smo što je među nagrađenima i dr Koviljka Gotovac, specijalista pedijatrije JZU Bolnica Zvornik.
🔸DR KOVILJKA GOTOVAC dobitnik je priznanja BRONZANA MEDALJA „STANKO NIKOLIĆ“ ZA DOPRINOS U OBLASTI ZDRAVSTVA
Dr Koviljka Gotovac, specijalista pedijatrije kroz dugogodišnji i posvećen rad u Odjeljenju pedijatrije, istakla se kao neizostavan dio zdravstvenog sistema naše ustanove, čiji su doprinosi imali značajan uticaj na zdravlje i dobrobit djece u našoj zajednici.
Medicinski fakultet u Tuzli završila je 1983. godine od kada i radi u bolnici u Zvorniku.
Specijalizaciju iz Pedijatrije je završila 1992. godine na Institutu za majku i dete u Beogradu, a tromjesečni „Kurs ultrazvučne dijagnostike“ 1999. godine u SOHB Banjica Beograd i Institutu za majku i dete.
Ultrazvuk abdomena CNC-a i kukova kod djece radi prva u ovom regionu.
Od 2001. do 2006. godine obavljala je funkciju načelnika Odjeljenja pedijatrije.
2009. godine dobila je „Povelju za organizaciju zdravstvene službe“ od Komore doktora medicine Republike Srpske.
Dugogodišnji predavač predmeta Pedijatrija u srednjoj Medicinskoj školi u Zvorniku.
Udata, majka dvoje djece i baka šest unučadi.
 
🔹Dr Kovilјka je prepoznata, prije svega po svojoj izvanrednoj medicinskoj brizi i pažnji prema djeci. Nјena sposobnost da pruži sveobuhvatnu dijagnostiku i liječenje djece, uklјučujući i najkompleksnije medicinske slučajeve, predstavlјa osnovu povjerenja koje roditelјi imaju u nju.
Prije svega jedna izuzetna dama, divnih manira, čije je ime u gradu i šire poznato po dobrom i kvalitetnom radu, a njoj bliski ljudi ističu da je izuzetna osoba, sjajan lјekar, dobar čovjek i kolega, te je sa razlogom istaknuta kao primjer izvanredne posvećenosti medicinskoj profesiji i izvanrednog doprinosa zdravstvenom sistemu našeg grada.

 

🔹Ivan Popović, direktor JZU Bolnica Zvornik, čestitao je dr Koviljki Gotovac zasluženo priznanje od grada Zvornika i zahvalio se za pruženo znanje, vještine i odgovornost pokazane u radu, kao znanje preneseno na mlađe kolege koje će ostati iza nje.
Istakao je da je velika čast poznavati dr Koviljku, a posebno zadovolјstvo što je dio kolektiva JZU Bolnica Zvornik.
🔸U ime rukovodstva JZU Bolnica Zvornik, na čelu sa direktorom Ivanom Popovićem, našem gradu Zvorniku čestitamo 614. godina postojanja!
Neka njegova bogata istorija i kulturno nasljeđe i dalje inspirišu i povezuju ljude, podsećajući nas na važnost kulture, tradicije i zajedništva.
Našem gradu želimo prosperitet, mir i napredak u godinama koje dolaze.