Odjelјenje za ginekologiju i akušerstvo JZU Bolnica Zvornik usmjereno je na zaštitu zdravlјa i liječenje žena svih generacija, od reproduktivnog doba, do menopauze i postmenopauze.

Kompletna adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja ginekologije i akušerstva JZU Bolnica Zvornik po projektu Izgradnja i opremanje novog bloka bolnice, renoviranje, adaptacija i rekonstrukcija postojećeg bloka bolnice, dijelom je završena. Adaptirana i rekonstruisana je ginekologija, dok je u planu uskoro i rekonstrukcija porodilišta.
Nabavljena je nova sofisticirana medicinska oprema, od čega možemo istaći novi Ultrazvučni 4D aparat najnovije generacije, koji je od nedavno u upotrebi, te ljekari sa ovog odjeljenja već obavljaju preglede na novom najsavremenijem Ultrazvučnom aparatu, a uskoro se očekuje i tehnička edukacija svih zaposlenih ginekologa za rad u 4D ultrazvučnom prikazu. Ubrzo je planirana i isporuka još jednog 4D Ultrazvučnog aparata.
Rad sa pacijentima je dobio dodatni kvalitet i sigurnost.

Najvažnija primjena 4D ultrazvuka je u trudnoći, pri čemu pregled 4D ultrazvukom daje direktan uvid u izgled i ponašanje ploda u majčinom trbuhu.
Analizira morfologiju lica, ekstremiteta, stopala i šaka, te prati fiziologiju pokreta i mimiku ploda. Višestruko se povećava vjerovatnoća preciznog utvrđivanja abnormalnosti razvoja ploda, posebno u rizičnim trudnoćama.

Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo godišnje se uradi oko 450 poroda i preko 2500 pregleda, a vidljiv je i trend povećanja rođenja beba u našoj ustanovi, što ukazuje da će ovaj broj do kraja godine biti u porastu.
Trenutno na ovom odjeljenju u upotrebi imamo 2 savremena porođajna stola.
Projektom, čija je realizacija u toku, planirano je takođe i nabavljanje još nove medicinske opreme potrebne Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo, kao što su: novi CTG aparati, novi bolesnički kreveti, kao i kreveti za pregled, zatim novi kreveti za bebe, i još drugih novih dijagnostičkih aparata i medicinske opreme.
Projektom Izgradnje novog bloka bolnice takođe je planirana i izgradnja nove ginekološke ambulante u sklopu novog bloka bolnice, što će u narednom periodu još više doprinijeti zdravstvenom sistemu i povećanju usluga na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo JZU Bolnica Zvornik.

Na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo trenutno je zaposleno 7 ljekara:
dr Dušica Obućina, specijalista ginekologije i akušerstva, Načelnica odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo,
dr Arsen Arsenović, specijalista ginekologije i akušerstva,
mr sci.med. dr Rajna Šarenac, specijalista ginekologije i akušerstva,
dr Sanja Kalajdžić, specijalista ginekologije i akušerstva,
dr Mladen Ostojić, specijalista ginekologije i akušerstva,
dr Predrag Nikolić, specijalista ginekologije i akušerstva,
dr Bojana Đurić Perušinović, specijalista ginekologije i akušerstva.

Odjelјenje za ginekologiju i akušerstvo JZU Bolnica Zvornik dobitnik je sertifikata kojim se potvrđuje da je ovo odjeljenje ocjenjeno u odnosu na akreditacione standarde za bolnice prijatelјe beba i registrovano kao akreditovano odjeljenje ginekologije i akušerstva kod Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske.
Načelnica odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo, dr Dušica Obućina, istakla je da je izuzetno zadovoljna radom osoblja sa ovog odjeljenja. Svaki zaposleni na odjeljenju iskazuje trud u radu i veliku želju da se svakoj pacijentkinji pomogne da svoje najsrećnije trenutke i nekoliko dana provedenih na ovom odjeljenju učini što prijatnijim i ugodnijim.
Takođe se zahvalila rukovodstvu JZU Bolnica Zvornik za nabavku novih savremenih aparata i opreme za odjeljenje, čime je olakšan rad ljekarima, a pacijentima pregledi učinjeni sigurnijim i kvalitetnijim. 
Ponosni smo na zadovoljstvo naših pacijenata!