dr Slavko Ilić, specijalista neurologije

Sa specijalističkih studija iz neurologije prethodnih dana vratio se dr Slavko Ilić, specijalista neurologije, čime je Neurološka ambulanta Odjelјenja za internu medicinu ojačana za još jednog sjajnog mladog specijalistu.

Dr Slavko Ilić, nakon završene gimnazije u Zvorniku upisuje Medicinski fakultet u Foči, Univerzitet Istočno Sarajevo, koji završava 2015. godine. Nepune dvije godine zaposlen u Službi hitne pomoći Doma zdravlјa u Zvorniku.

Dobija priliku da postane dio kolektiva bolnice Zvornik i 2018. godine odlazi na specijalizaciju iz neurologije na Univerzitetskom Kliničkom centru Republike Srpske u Banja Luci, a koju završava u septembru 2023. godine.

Specijalistički staž odrađen je u bolnici u Zvorniku, na Univerzitetskom Kliničkom centru Republike Srpske u Banja Luci i 9 mjeseci na Univerzitetskom Kliničkom centru Srbije u Beogradu, pri Klinici za neurologiju.

Medicina kao životni odabir slijedi kao izbor po ugledu na roditelјe i brata, koji takođe rade u zdravstvu, a i želјa da se kroz život bavi nekim humanim poslom.

Neurologija kao specijalizacija dopala mu se još kao studentu Medicinskog fakulteta, te kada mu se ukazala prilika konkurisao je za istu.

Dr Slavko zahvalio se direktoru Ivanu Popoviću na prilici da konkuriše za želјenu specijalizaciju, kao i na dalјoj pruženoj podršci. Ističe da se raduje početku rada u Neurološkoj ambulanti, kao i saradnji sa kolegama specijalistima neurologije dr Bojanom Velјkovićem i dr Milicom Miladinović, sa kojima ima odlične odnose.

Neurologija je veoma široka oblast i daje različite simptome, a pacijent po preporuci odabranog doktora porodične medicine u Domu zdravlјa dobija uputnicu za pregled kod specijaliste neurologije.

Rukovodstvo ustanove dr Slavku želi dobrodošlicu među tim specijalista naše ustanove, želimo mu uspješan i kvalitetan budući rad.