Dr Sandra Mićić – specijalista infektologije

Sa specijalističkih studija prethodnih dana vratila se dr Sandra Mićić specijalista infektologije, koja z

Mlada, izvrsna dr Sandra Mićić, osnovne medicinske studije završila je 2015. godine sa prosjekom 9.62 na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Tokom studija dobitnik je stipendije za izuzetno nadarene studente, kao i stipendije fondacije “dr Milan Jelić” Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, koju dobijaju najtalentovaniji studenti Republike Srpske.

Nakon završenih osnovnih medicinskih studija počinje da radi na Internom odjelјenju Bolnice u Zvorniku.

Specijalizaciju iz oblasti infektivnih bolesti upisuje 2018. god.

Specijalistički staž obavila je u Univerzitetsko Kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci i trajanju od 2 godine i 6 mjeseci, zatim u Kliničkom Centru Srbije u Beogradu na Klinici za infektivne bolesti, a specijalističke studije završava 2023. god.

Tokom specijalizacije, zbog pandemije virusom korona, završila je edukaciju – intezivni kurs iz oblasti savladavanja tehnika za liječenje kritično obolјelog pacijenta – Fundimentals of Critical Care support u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS Banja Luka, pod nadzorom uvaženog prof. dr Peđe Kovačevića, te po povratku u JZU Bolnica Zvornik radi sa srednje teško i teško obolјelim pacijentima od SARS Cov-2 infekcije, koji zahtijevaju neki vid mehaničke ventilacije, u trajanju od godinu dana.

Nakon završene specijalizacije, u cilјu kontinuirane medicinske edukacije, završila je i intezivni kurs za ultrazvučni pregled abdomena i male karlice.

Raduje se početku samostalnog rada sa pacijentima i zahvalna je menadžmentu bolnice Zvornik za podršku i priliku da pokaže znanje i stručnost.

Rukovodstvo ustanove, na čelu sa direktorom Ivanom Popovićem, dr Sandri Mićić želi sreću u radu, kao i u dalјem usavršavanju.

Infektologija je grana medicine koja se bavi sveukupnim infekcijama i zaraznim bolestima cijelog organizma djece i odraslih. Obuhvata širok pojam koji proučava prevenciju, dijagnostiku i liječenje svih bakterijskih, virusnih, glјivičnih i parazitarnih obolјenja kod lјudi.