Danas je u prostorijama JZU Bolnica Zvornik započet proces imunizacije medicinskog osoblјa naše ustanove.

40 zdravstvenih radnika JZU Bolnica Zvornik danas je primilo rusku vakcinu „Sputnjik V“.

Prioritet pri vakcinaciji imali su zdravstveni radnici Kovid odjelјenja, koji su u najvećem riziku od obolјevanja virusom korona.

Kako je i planirano, prvu dozu vakcine dobila je dr Nataša Ivanović, zamjenik direktora JZU Bolnica Zvornik, koja je izjavila da se zahvalјuje institucijama Republike Srpske, da kao lјekar vjeruje u vakcinu i da se nada da će uskoro krenuti masovna vakcinacija zdravstvenog sektora, kao i cjelokupnog stanovništva Republike Srpske, kao i da je vakcinacija važan korak pri suzbijanju pandemije izazvane virusom korona i povratak u normalan život.

Odmah nakon nje prvu dozu vakcine primio je prim. dr Pero Pajkanović, a potom i ostali zdravstveni radnici prema ranije utvrđenom planu i rasporedu.

Direktor zvorničke bolnice, Ivan Popović zahvalio se, u ime ustanove i zaposlenih radnika, Vladi Republike Srpske i Ministarstvu zdravlјa i socijalne zaštite za uložene napore da se obezbjede potrebne doze vakcina.

Revakcinacija zdravstvenih radnika koji su danas primili prvu dozu vakcine „Sputnjik V“ planirana je za 21 dan.

Danas je, takođe, započet proces vakcinacije naših zdravstvenih radnika u Srbiji.

Organizovanim odlaskom u Loznicu, 21 zdravstveni radnik JZU Bolnica Zvornik, primio je danas od 11:00 časova vakcinu protiv virusa korona. 

Ovom prilikom se zahvalјujemo predsjedniku Republike Srbije, gdinu Aleksandru Vučiću i predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gdinu Miloradu Dodiku, te saradnji ove dvije Vlade, što su omogućili vakcinisanje i početak imunizacije naših zdravstvenih radnika u Srbiji.