U okviru Euromelanoma 2024 kampanje u JZU Bolnica Zvornik specijalista dermatovenerologije, dr Aleksandra Čuturić obavila je besplatne preventivne preglede kožnih promjena, te dala preporuke, savjete i informacije o prevenciji melanoma.
 
❗️Melanom je najsmrtonosniji oblik karcinoma, a prevencija i rano otkrivanje su ključni faktor za spašavanje života.
 
Ovu kampanju smatramo veoma važnom i pozivamo sve da na vrijeme pregledaju svoju kožu, zakažu pregled kod dermatologa i obave pregled, jer ukoliko se bolest otkrije na vrijeme liječenje je efikasnije.
 
U dermatovenerološkoj ambulanti Bolnice Zvornik 22., 24. i 29. maja u terminu 12.00 – 14.00 časova, obavljeni su preventivni dermatovenerološki pregledi povodom Evropskog dana borbe protiv MELANOMA.
 
Dr Aleksandra Čuturić, specijalista dermatovenerologije, u sklopu kampanje obavila je veliki broj preventivnih pregleda kože, sa ciljem otkrivanja sumnjivih i potencijalno rizičnih mladeža i promjena na koži.
 
Humanitarna, javno preventivna Euromelanoma kampanja održava se u nekoliko gradova sa ciljem prevencije i ranog otkrivanja raka kože, a prije svih melanoma, kao najmalignijeg tumora u humanoj patologiji.
Specijaliste dermatovenerologije u bolnici Zvornik rade svakim radnim danom, te uz uputnicu odabranog porodičnog ljekara nije potrebno zakazivanje.
Euromelanoma postoji kako bi promovisala i dijelila informacije o prevenciji raka kože, ranoj dijagnozi i liječenju.
Pridružite nam se kako bismo zajedno učinili sve na očuvanju zdravlja kože i spriječavanju carcinoma, obavite pregled Vaše kože.