Danas, 18.3.2021. godine, u prostorijama JZU Bolnica Zvornik nastavljen je proces imunizacije zaposlenih radnika ove ustanove.
Prvu dozu ruske vakcine „Sputnjik V“ protiv Kovida-19 primilo je 55 zaposlenih radnika JZU Bolnica Zvornik.

Do sada je obavljena vakcinacija medicinskih radnika koji su prioritetna grupa jer rade u Kovid odjeljenju, a danas su prvu dozu ruske vakcine „Sputnjik V“ primili i ostali zaposleni, među kojima je i direktor JZU Bolnica Zvornik, gdin Ivan Popović.

Ukupan broj do sada vakcinisanih radnika JZU Bolnica Zvornik je 125, što je oko 37% zaposlenih, a zaposleni su se vakcinisali i u prostorijama naše ustanove, kao i u Republici Srbiji.
Proces vakcinacije zaposlenih radnika naše bolnice nastavlja se i sljedeće sedmice.

Direktor JZU Bolnica Zvornik Ivan Popović ovom prilikom je izjavio da podržava zaposlene koji su dobrovoljno odlučili da otpočnu proces imunizacije, kao i da se on odlučio na taj korak kako bi dao primjer radnicima i saradnicima, a i kako bi se zaštitio jer i sam često obilazi Kovid odjeljenje. Takođe je istakao da nije imao dilemu da li da primi vakcinu, jer vjeruje da će se pocesom imunizacije stanovništva život polako početi vraćati normalnom toku. Pozvao je građane da se pridruže procesu vakcinacije, te kada stignu vakcine za masovnu imunizaciju da se odluče za dobijanje vakcine, jer samo ako se svi udružimo možemo izaći kao pobjednici u borbi sa ovim opakim virusom.

Dr Branislav Perić, pomoćnik direktora za medicinska pitanja JZU Bolnica Zvornik, takođe je danas primio prvu dozu ruske vakcine “Sputnjik V” protiv korona virusa, i tom prilikom izjavio da su vakcine tokom civilizacije spasile milione života, kao i da posle godinu dana od početka borbe sa korona virusom nema više sumnje u postojanje i opasnost ovog virusa, te da je vakcina jedino rješenje.

U ime ustanove i zaposlenih radnika zahvaljujemo se Vladi Republike Srpske, Vladi Republike Srbije i Ministrastvu zdravlja i socijalne zaštite za uloženi trud da se osiguraju nove doze vakcina i time omogući nastavak vakcinacije i imunizacije zaposlenih radnika JZU Bolnica Zvornik.