Dana, 22.3.2021. godine u prostorijama JZU Bolnica Zvornik, održana je konferencija za novinare povodom uvođenja najnovijih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.
Konferencija je održana u 12 časova, u Upravnoj zgrade bolnice, gdje su svoje izjave novinarima dali radnici Kovid odjeljenja, dr Duško Mlađenović i dr Sandra Mićić.

Dr Sandra Mićić, specijalizant infektivnih bolesti JZU Bolnica Zvornik, već godinu dana uključena je u rad Kovid bolnice Zvornik, izjavila je: „Epidemiološka situacija je pogoršana, naši kapaciteti su na izmaku, svi zaposleni su premoreni i umorni, dežurstva su postala neizdrživa, ostanemo po 30 sati u bolnici.
Što se tiče kliničke slike, dolaze nam pacijenti sa težom kliničkom slikom sada, koji, nažalost, većinom imaju loš ishod. Po prijemu pacijenti već budu za neki vid mehaničke ventilacije. To su sada pacijenti i mlađe životne dobi. Imali smo skoro pacijenta koji je 1980. godište, kojeg smo morali poslati u Klinički Centar Banja Luka, obzirom na tešku kliničku sliku, koji je završio na kraju na respiratoru.
Mogu da kažem da se za sada dobro držimo. Već godinu dana smo u Kovid sistemu, međutim trpimo veliki pritisak što se tiče rada i obaveza, non-stop smo u bolnici, postalo je stvarno neizdrživo.“

Dr Duško Mlađenović, kardiolog JZU Bolnica Zvornik izjavio je da zdravstveni radnici zaista razumiju vlasnike lokala, ali trenutno kako je krenulo misli da situacija zaista nalaže da malo zastanemo, da prekinemo. Kovid prosto eksplodira u nekim dijelovima i tamo gdje eksplodira bude zaista nepodnošljivo. Takođe je rekao da zaista podržava mjere da se trenutno smirimo par dana, da pokušamo taj talas malo da ublažimo. Savjet koji je uputio građanima, obzirom na ovu situaciju jeste da se strpe, čuvaju i da se obavezno vakcinišu.