U okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, od 8. do 15. maja, predstavnici GO Crvenog krsta Zvornik, posjetili su Porodilište naše ustanove i porodiljama uručili pakete za bebe.
Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko lazić i sekretar Gradske organizacije CK Zvornik Dana Mićić obišli su odjeljenje i u razgovoru sa direktorom istakli da tokom ove nedjelje obilaze sve javne ustanove kojima je u fokusu čovjek, te da je posao Crvenog krsta raznolik i da ih u narednom period očekuju mnogi projekti.
Ivan Popović, direktor JZU Bolnica Zvornik, zahvalio se predstavnicima Gradske organizacije Crvenog krsta i gdinu Rajku Laziću za posjetu našem porodilištu, te je istakao da ova posjeta nije samo pružanje materijalne pomoći, već i iskazivanje humanosti i empatije, vrijednosti koje Crveni krst njeguje i podstiče širom svijeta.
Bebama i porodiljama pakete je uručila glavna sestra Odjeljanja za ginekologiju i akušerstvo Nikolina Cvjetinović, tom prilikom su i porodilje izrazile veliku zahvalnost Crvenom krstu za ovaj znak pažnje.
Nedjelja Crvenog krsta obilježava se pod motom “Porodica humanosti”, a cilj njihovih aktivnosti povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta je promocija humanitarnog rada, međuljudske solidarnosti i organizacije Crvenog krsta.