Tokom današnjeg sastanka predsjednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika dogovoreno je da Vlada Srbije vrijednom donacijom podrži izgradnju novog bloka Opšte bolnice u Zvorniku.

Idejno rješenje novog bloka, koji bi se spajao sa postojećom zgradom bolnice, sa 3.000 kvadrata prostora, već je uradio Novica Motika, a ukupna vrijednost radova je oko 5.000.000 KM.

Po riječima direktora bolnice u Zvorniku Ivana Popovića uprava ove ustanove je još ranije krenula sa idejom o proširenju postojećih kapaciteta koji ne zadovoljavaju potrebe pacijenata sa regije Birča.

– Naš plan je da uradimo nove sobe za pacijente, ambulante i druge prostorije koje su nam sada neophodne ili se nalaze van matične ustanove. Zahvalni smo na donaciji, a na nama ostaje da prikupimo sva potrebna sredstva za realizaciju ovog projekta – rekao je Popović i istakao posebnu zahvalnost predsjednicima Srpske i Srbije na obezbjeđivanju ove donacije, te na činjenici da su razumjeli potrebu da pacijenti ove regije dobiju savremene uslove za liječenje u zvorničkoj bolnici.

Nezvanično saznajemo da je najveći dio aktivnosti oko pronalaska finansija za ovaj projekat sproveo šef kabineta predsjednika RS Danijel Dragičević, a pomoć u projektnoj dokumentaciji  i finasijama obećala je, u okviru svojih mogućnosti, i Gradska uprava u Zvorniku.

 

(infobirac.com, Z.Kuljić)