Danas, 8.4.2021. godine, u prostorijama Upravne zgrade JZU Bolnica Zvornik, obavljena je revakcinacija zaposlenih radnika ove ustanove, koji su prvu dozu ruske vakcine „Sputnjik V“ primili 18.3.2021. godine.

Drugu dozu pomenute vakcine ovom prilikom dobilo je još 55 radnika bolnice, a među njima je i direktor JZU Bolnica Zvornik, gdin Ivan Popović.

Direktor JZU Bolnica Zvornik povodom današnje revakcinacije izjavio je: „Danas smo nastavili proces revakcinacije u zdravstvu u Bolnici u Zvorniku. Danas je 55 naših zaposlenih radnika revakcinisano. Do sada preko 50% zaposlenih u bolnici primilo je vakcinu. Oko 90% zaposlenih ljekara u Bolnici Zvornik do sada je primilo vakcinu, ako se uzme u obzir da je jedan dio ljekara na bolovanju i na specijalizacijama, tj, nisu u ustanovi. Imamo već pozitivne efekte vakcinacije, trenutno možemo reći da su samo 2 radnika zaražena Korona virusom  i da su i oni sa lakšom kliničkom slikom. Obzirom na dobre rezultate koji su se pokazali  kroz dosadašnje vakcinisanje naših zaposlenih radnika i dalje nastavljamo proces vakcinacije najvjerovatnije već sljedeće sedmice.“

Drugu dozu ruske vakcine „Sputnjik V“ danas je dobio i dr Mile Birčaković, Načelnik službe za radiologiju koji je tom prilikom rekao da je on kao radiolog svaki dan suočen sa radiološkim slikama Kovid infekcije, Kovid pneumonije. Naglasio je onima koji ne vjeruju da je to ozbiljna bolest, u manjem procentu ima i negativne ishode. Da jedini način da izađemo iz ove krize i da okončamo trenutnu situaciju jeste imunizacija. Apeluje na narod da poštuje epidemiološke mjere i da se vakciniše.

Istakao je da on lično nije imao nikakvih tegoba nakon primanja prve doze vakcine, te da su i svi članovi njegove porodice vakcinisani. Dodao je i da su vakcine svih proizvođača vrlo približne djelotvornosti, tako da smatra da je izuzetno pametna odluka vakcinisati se.