Juče, 25.10.2021. godine u JZU Bolnica Zvornik stiglo je sanitetsko vozilo koje je namijenjeno za prevoz i pružanje pomoći pacijentima, koje je donacija kompanije Alumina d.o.o. Zvornik.
Kompanija Alumina d.o.o. je početkom pandemije našoj ustanovi takođe donirala i dva respiratora u akciji u kojoj su učestvovali Gradska uprava i privrednici grada Zvornika, kada su ukupno donirana tri respiratora za potrebe liječenja naših pacijenata.

Sanitetsko vozilo je osnovno sredstvo za transport pacijenata izmedju udaljenih lokacija. Kvalitet organizacije transporta i samog sanitetskog vozila osigurava osnovne zahtjeve za bezbjednošću, kako pacijenata tako i medicinskog osoblja koje učestvuje u tome.
Sanitetsko vozilo će mnogo značiti u poboljšanju pružanja usluga prema našim pacijentima.
Pandemija virusom Korona znatno je doprinijela da se broj potreba za transport pacijenata poveća, te će se ovom donacijom značajno olakšati i osigurati rad.

U ime menadžmenta JZU Bolnica Zvornik izražavamo veliku zahvalnost rukovodstvu i Upravnom odboru kompanije Alumina d.o.o. što su imali sluha za potrebe naše zdravstvene ustanove i stanovnika ove regije u vremenu kada su uslovi poslovanja naših ustanova znatno otežani, te su se uprkos tome odlučili za ovu značajnu donaciju.