Zvornička bolnica je danas kako je bilo i najavljeno ugostila dva ljekara iz Rusije koji su u sklopu projektu “Mobilna bolnica” zajedno sa našim oftalmologom dr Veselinom Sandićem pružali besplatne preventivne oftalmološke preglede. Da je ova akcija imala pozitivan odjek na stanovništvo naše regije pokazuje to da se na preglede javilo preko 50 osoba svih starosnih kategorija.

Direktor zvorničke bolnice koji je ujedno bio prvi pacijent u današnjoj akciji zahvalio se svima koji su danas izdvojili svoje vrijeme i učestvovali u ovoj akciji:
“Želeo bih da se u ime pacijenata, zvorničke bolnice kao i svoje lično ime zahvalim Ruskoj humanitarnoj misiji i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske što su prepoznali potrebe stanovništva ove regije i u projekat uvrstili i zvorničku bolnicu. Da je učinjena prava stvar govori i broj pacijenata koji se danas javio u Oftalmološku ambulantu naše ustanove, kao i broj ljudi koji se nakon pregleda zahvalio što im je omogućeno da u svom gradu i neposrednoj blizini mogu da izvrše ovakav vid pregleda. Neprocenjiv značaj pored pomoći našim pacijentim ova akcija ima u edukaciji našeg osoblja i nadam se da će sličnih dešavanja u budućnosti biti što više.”

dr Veselin Sandić, iako jedini oftalmolog u bolnici uspeva da pregleda sve pacijente koji se jave u našu ambulantu i pored toga sa kolegama iz Beograda uradi preko 500 operacija katarakte godišnje bio je jako zadovoljan današnjom akcijom. “Jako sam srećan što je današnja akcija uspešno sprovedena i što se odazvao ovako veliki broj naših sugrađana. Kolege iz Rusije su nas upoznale da procedure koje se rade na aparatima koji su danas bili u našoj ustanovi najviše pogoduju najmlađima i ja se iskreno nadam da će zarad zdravlja naših najmlađih ovakve procedure postati standard kako u zvorničkoj tako i u drugim bolnicama u Republici Srpskoj. Zahvalio bih se kolegama iz Rusije sa kojim sam danas imao čast da radim kao i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Ruske humanitarne misije na uloženoj humanosti i trudu da pacijenti u Zvorniku dobiju najsavremenije preglede.”

 

[su_custom_gallery source=”media: 1351,1352″ link=”lightbox” width=”310″ height=”200″ title=”never”]